Sløret billede af person ved skærm

Nyheder

Anna Juul
Livslinien inviterer til talk med Anna Juul 3. september i Cinemtaeket
Kom og hør Anna Juul fortælle om psykisk sygdom og selvmordstanker, og om, at vi som samfund ikke bør være så bange for at sætte ord på de mørke tanker og følelser. Arrangementet finder sted tirsdag den 3. september kl. 19.00-20.30 i Cinemateket i København.
Billede af Julie
Vær opmærksom: April er “højsæson” for selvmord
April er den måned på året, hvor flest dør på grund af selvmord.
Billede af Frede
Frede har været frivillig på Livslinien i 25 år:  “Jeg synes, det er en god fornemmelse, at jeg, med det jeg kan og ved, kan få nogle mennesker til at få en bedre tilværelse”
Med 25 år som frivillig er Frede Livsliniens længst siddende rådgiver. Undersøgelser viser, at frivillige på social- og sundhedsområdet i gennemsnit er frivillige i 8,9 år, og dermed ligger Frede langt over gennemsnittet.
Billede af mand ved skærm
Videnskabelig undersøgelse: Mennesker, der er plaget af selvmordstanker, finder “safe space” i lukkede facebookgrupper, men de kan også blive fastholdt i negative tankemønstre.
Mennesker med selvmordstanker, som har svært ved at åbne op om de svære tanker og følelser til familie og venner, finder håb, forståelse og støtte hos ligesindede i lukkede facebookgrupper. Nogle bliver dog også ignoreret eller fastholdt i depressive tankemønstre. Det viser en ny undersøgelse, som Københavns Universitet står bag. Livslinien dykker ned i hovedpointerne.
Billede af kvinde med telefon
Vær opmærksom: Algoritmer kan fastholde dig i depressive følelser, tanker om selvmord og inspirere til selvskade
En ny undersøgelse lavet af organisationen Digitalt Ansvar viser, at TikToks algoritmer kan fylde børn og unges “til-mig”-feed med skadeligt og depressivt indhold med referencer til selvmord og selvskade.
Billede af telefon med app
Nu kan du finde Livsliniens kontaktinformationer i MinSundhed-appen
Nu bliver det lettere at finde frem til hurtig akuthjælp som eksempelvis Livslinien og nærmeste psykiatriske akutmodtagelse. Fremover vil alle akuthjælpstilbud nemlig være samlet i MinSundhed-appen, som i forvejen ligger på de fleste danskeres telefoner.
Fisketorvet billede
Nye klistermærker på Fisketorvets toiletter skal minde kunder om, at der hjælp at hente hos Livslinien
I et nyt samarbejde mellem Livslinien og Fisketorvet er der blevet opsat klistermærker på Fisketorvets toiletdøre, som skal minde kunder om, at der hjælp at hente hos Livslinien, hvis livskrisen rammer.
Billede af Jeppe
Livsliniens natterådgivning lukker: “Det er ikke til at forstå!”
Livsliniens natterådgivning lukker. I hvert fald ifølge finanslovsforslaget for 2024. Regeringen har nemlig valgt ikke at videreføre den natbevilling, som udløber ved udgangen af 2023. Samtidig slår de afsatte midler på grundbevillingen ikke til. Samlet set kommer Livslinien til at mangle 2,6 millioner fra næste år.
Billede af march
Patrick går gennem Danmark for at bekæmpe ensomhed og selvmordsforsøg
I 2016 blev Patrick Cakirli så overvældet af ensomhed, at han overvejede at tage sit eget liv. En frivillig på Livslinien fik ham på rette kurs, og siden har han hvert år vandret sammen med flere tusinde danskere for at sætte fokus på ensomhed og for at samle ind til et godt formål. I år samler han ind til Livslinien.
Billede af debatten på Folkemødet 2023
Optagelse af Livsliniens debat på Folkemødet om unge og selvmordsadfærd
Livslinien afholdte på Folkemødet 2023 en debat om, hvorfor så mange unge mennesker i Danmark hvert år forsøger at tage sit eget liv, og hvad vi som samfund kan gøre for at nedbringe antallet af selvmordsforsøg blandt unge.
Billede af unge kvinder
Flere piger og unge kvinder skal tale sammen om selvmordstanker
Livslinien og Digitalt Ansvar går sammen om en ny selvmordsforebyggende kampagne målrettet unge kvinder.
Billede af tog
Har du brug for at tale med nogen?: Skilte på togstationer skal hjælpe mennesker med selvmordstanke
Det er vigtigt at blive mindet om, at der er håb og hjælp at hente, når man har det så dårligt, at selvmord kan føles som den eneste udvej. Hvert år dør omkring 600 danskere til selvmord. Derfor har Livslinien i samarbejde med Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse (DRISP), Banedanmark og DSB hængt skilte op med nummeret til Livsliniens rådgivning på femten danske togstationer.
Postbox 1157 - 1010 København K - 3332 1119
Følg os
  • Grafik med facebook ikon
  • Grafik med instagram ikon
  • Grafik med linkedin ikon