Sløret billede af person ved skærm

Kampagner

Billede af Torsten Gejl
Politiker Torsten Gejl: Folk fortæller mig, at når jeg taler åbent om det og søger afklaring, kan de også
Alternativets Torsten Gejl er netop vendt tilbage til Christiansborg efter en stresssygemelding. Sygemeldingen fik ham til at kigge indad og indse usunde handlemønstre og vaner. Hvis han ville lægge dem på hylden og vende tilbage til arbejdet som et sundere menneske, blev han blandt andet nødt til at tage fat om traumet efter morens selvmord.
Billede af Poul Nyrup
Poul Nyrup: Når du har mistet, sidder du med en viden, der er ubærlig, og dog alligevel bærlig, hvis du kan bruge den til gavn for andre
Denne artikel med forhenværende statsminister Poul Nyrup er en artikelserie, hvori Livslinien åbner den svære samtale med en række mænd, der gerne vil være med til at tale om det allermest sårbare - at have mistet en nærtstående på grund af selvmord.
Billede af Henrik
Henrik er leder i SOS: Frivillighed på Livslinien er min måde at give tilbage til samfundet
Henrik Bilgrav har som leder i en større virksomhed en travl hverdag og en fyldt kalender, men det er vigtigt for ham at finde tid til at være frivillig rådgiver på Livslinien nogle gange om måneden.
Billede af Saint Clara
Sangerinde Saint Clara: “Det er altafgørende, at du snakker med nogen om de mørke tanker”
I dette interview fortæller sangerinde Saint Clara om sine erfaringer med at være dybt nede i et depressivt hul og i den forbindelse udvikle selvmordstanker. I dag bruger hun sit talerør til at aftabuisere psykisk sygdom, skam og det at have svære tanker og følelser.
Billede af Anders Bøtter
Radiovært Anders Bøtter: “Vi skal have afmonteret farligheden ved at snakke om selvmord”
Denne artikel med radiovært Anders Bøtter er en del af en artikelserie, hvori Livslinien åbner den svære samtale med en række mænd, der gerne vil være med til at tale om det allermest sårbare - at have mistet en nærtstående på grund af selvmord.
Billede af Frans Bak
Komponist Frans Bak: “Du skal mærke efter de følelser du har og være okay med at have dem”
Denne artikel med komponist Frans Bak er en del af en artikelserie, hvori Livslinien åbner den svære samtale med en række mænd, der gerne vil være med til at tale om det allermest sårbare - at have mistet en nærtstående på grund af selvmord.
Billede af Anna Juul
Forfatter Anna Juul: “Der er altid håb i en eller anden lille bitte målestok”
I dette interview til Livslinien fortæller forfatter og satiriker Anna Juul om sine erfaringer med at have selvmordstanker, om at overkomme dem, samt hvordan hun mestrer livet med psykisk sygdom.
Billede af Fine Gråbøl
Forfatter Fine Gråbøl:“Jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig, at det kan tage lang tid for selvmordstanker at forsvinde”
Forfatteren til bogen “Ungeenheden”, Fine Gråbøl, blev ramt af psykisk sygdom i slutningen af sine teenageår og i starten af tyverne. Tankerne og følelserne var kaotiske og svære at rumme, og selvskade og selvmordsforsøg blev hendes måde at være i følelserne. I dag er hun ikke længere tilknyttet psykiatrien og håber, at hun med sin fortælling, kan sprede håb til dem, der har brug for håbet lige nu.
Billede af Merete
“Kig forbi hende med en kop varm kakao, giv hende et langt kram og fortæl hende, hvor meget hun betyder for dig”
Merete Møbjerg var som ung selvmordstruet flere gange. Selvskade og selvmordsforsøg blev hendes måde at komme væk fra svære følelser og tanker, som blev for svære at rumme. I dag ved hun, at selvmordsforsøg ikke er en løsning, når det hele føles svært, og at livet kan blive bedre.
Adrian Lloyd Hughes
Radiovært Adrian Lloyd Hughes mistede svigerinden til selvmord: “Jeg drømmer, at jeg møder hende igen”
Denne artikel med radiovært Adrian Lloyd Hughes er en del af en artikelserie, hvori Livslinien åbner den svære samtale med en række mænd, der gerne vil være med til at tale om det allermest sårbare - at have mistet en nærtstående på grund af selvmord.
Billede af Iben
Journalist Iben Maria Zeuthen: “Bare jeg havde været hos ham om natten og holdt fast om ham, så han ikke kunne tage sit eget liv”
For knap fem år siden begik journalist Iben Maria Zeuthens gode ven selvmord. Det var et kæmpe tab, der efterlod hende med en dyb sorg, som vil bo i hende resten af livet. Sorgen bearbejder hun blandt andet gennem journalistiske projekter, hvor hun dykker ned i spørgsmål om eksistens, liv og død.
Billede af Glenn Bech
Forfatter Glenn Bech: “Det var livsbekræftende at åbne op om selvmordet”
Denne artikel med forfatter Glenn Bech er en del af en artikelserie, hvori Livslinien åbner den svære samtale med en række mænd, der gerne vil være med til at tale om det allermest sårbare - at have mistet en nærtstående på grund af selvmord.
Billede af Lawan
“Jeg fortalte ikke til nogen, at jeg følte, min mors selvmord var min skyld”
Da debattør, klummeskribent og arbejdsmarkedskommentator på Politiken Lawand Hiwa Namo var tretten år, begik hans mor selvmord. I årene efter bar han rundt på en stor hemmelighed. Han følte sig skyldig i selvmordet. Der skulle gå mange år, før Lawand fik mulighed for at bearbejde tabet af sin mor og mange års undertrykte følelser.
Billede af Ada
Mit frivilligjob på Livslinien minder mig om, at der er rigtige mennesker med ægte problemer bag de tekster, vi læser på studiet
Ada, 26, studerer på kandidaten på psykologi og er frivillig rådgiver på Livslinien. I halvandet år har hun hjulpet mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte til selvmord. Hun skal snart skrive speciale og har valgt at skrive om selvmordsforebyggelse.
Billede af Mille
Mille mangler kolleger: Livslinien kan ikke besvare hvert andet opkald
Det er godt et år siden, at Livslinien oprettede en afdeling i Aarhus, og det skal derfor fejres i Klostergade, hvor tilbuddet, der hjælper selvmordstruede, har hjemme. Ifølge Livslinien blev afdelingen i Aarhus åbnet for at skaffe flere frivillige rådgivere.
Billede af Sophie
Psykolog og forsker Sophie Merrild Juul: “Min tid som frivillig på Livslinien har givet mig redskaber til at tale om selvmordstanker med mine patienter”
Sophie Juul er ph.d. og postdoc-forsker på Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstadens Psykiatri og Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet. Under sin uddannelse var hun frivillig rådgiver på Livslinien.
Billede af flyvende måger på blå himmel
Psykolog på krisecenter Cecilie Fabricius: “At tale et menneske ind i livet igen, slår mig som det mest meningsfulde”
Tidligere telefonrådgiver på Livslinien, Cecilie Fabricius, er psykolog på et kvindekrisecenter i Vestsjælland. Hun har hver dag psykologsamtaler med sårbare kvinder, og fortæller, hvordan hun henter erfaring fra Livslinien, hvis en kvinde giver udtryk for at have selvmordstanker.