Sløret billede af person ved skærm

Kampagner

Billede af Saint Clara
Sangerinde Saint Clara: “Det er altafgørende, at du snakker med nogen om de mørke tanker”
I dette interview fortæller sangerinde Saint Clara om sine erfaringer med at være dybt nede i et depressivt hul og i den forbindelse udvikle selvmordstanker. I dag bruger hun sit talerør til at aftabuisere psykisk sygdom, skam og det at have svære tanker og følelser.
Billede af Anders Bøtter
Radiovært Anders Bøtter: “Vi skal have afmonteret farligheden ved at snakke om selvmord”
I dette interview fortæller radiovært Anders Bøtter om sine erfaringer med at være efterladt til selvmord i en alder af 43, hvor hans mor tog livet af sig selv, samt hvordan han arbejder med at acceptere sorgen over sin mors død.
Billede af Frans Bak
Komponist Frans Bak: “Du skal mærke efter de følelser du har og være okay med at have dem”
I denne artikel til Livslinien, fortæller komponist Frans Bak om sine erfaringer med at blive efterladt til selvmord i teenageårene. Han fortæller også om at have undertrykt sine følelser og tanker omkring selvmordet langt ind i voksenlivet.
Billede af Anna Juul
Forfatter Anna Juul: “Der er altid håb i en eller anden lille bitte målestok”
I dette interview til Livslinien fortæller forfatter og satiriker Anna Juul om sine erfaringer med at have selvmordstanker, om at overkomme dem, samt hvordan hun mestrer livet med psykisk sygdom.
Billede af Fine Gråbøl
Forfatter Fine Gråbøl:“Jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig, at det kan tage lang tid for selvmordstanker at forsvinde”
Forfatteren til bogen “Ungeenheden”, Fine Gråbøl, blev ramt af psykisk sygdom i slutningen af sine teenageår og i starten af tyverne. Tankerne og følelserne var kaotiske og svære at rumme, og selvskade og selvmordsforsøg blev hendes måde at være i følelserne. I dag er hun ikke længere tilknyttet psykiatrien og håber, at hun med sin fortælling, kan sprede håb til dem, der har brug for håbet lige nu.
Billede af Merete
“Kig forbi hende med en kop varm kakao, giv hende et langt kram og fortæl hende, hvor meget hun betyder for dig”
Merete Møbjerg var som ung selvmordstruet flere gange. Selvskade og selvmordsforsøg blev hendes måde at komme væk fra svære følelser og tanker, som blev for svære at rumme. I dag ved hun, at selvmordsforsøg ikke er en løsning, når det hele føles svært, og at livet kan blive bedre.
Adrian Lloyd Hughes
Radiovært Adrian Lloyd Hughes mistede svigerinden til selvmord: “Jeg drømmer, at jeg møder hende igen”
Journalist og radiovært Adrian Lloyd Hughes mistede i en ung alder sin svigerinde til selvmord. Tabet har forplantet sig som en dyb og stille sorg, og minderne om hvem hun var og tanker om, hvem hun kunne være blevet rumsterer stadig tredive år senere.
Billede af Iben
Journalist Iben Maria Zeuthen: “Bare jeg havde været hos ham om natten og holdt fast om ham, så han ikke kunne tage sit eget liv”
For knap fem år siden begik journalist Iben Maria Zeuthens gode ven selvmord. Det var et kæmpe tab, der efterlod hende med en dyb sorg, som vil bo i hende resten af livet. Sorgen bearbejder hun blandt andet gennem journalistiske projekter, hvor hun dykker ned i spørgsmål om eksistens, liv og død.
Billede af Glenn Bech
Forfatter Glenn Bech: “Det var livsbekræftende at åbne op om selvmordet”
Psykolog og forfatter Glenn Bechs far begik selvmord, da Glenn var fem år gammel. Hele barndommen og det meste af hans ungdom gik han alene med sorgen. Det var først, da han gik i gang med sin debutroman Farskibet, at han åbnede op for smerten og kom i gang med at bearbejde mange års fortrængte følelser.
Billede af Lawan
“Jeg fortalte ikke til nogen, at jeg følte, min mors selvmord var min skyld”
Da debattør, klummeskribent og arbejdsmarkedskommentator på Politiken Lawand Hiwa Namo var tretten år, begik hans mor selvmord. I årene efter bar han rundt på en stor hemmelighed. Han følte sig skyldig i selvmordet. Der skulle gå mange år, før Lawand fik mulighed for at bearbejde tabet af sin mor og mange års undertrykte følelser.
Billede af Ada
Mit frivilligjob på Livslinien minder mig om, at der er rigtige mennesker med ægte problemer bag de tekster, vi læser på studiet
Ada, 26, studerer på kandidaten på psykologi og er frivillig rådgiver på Livslinien. I halvandet år har hun hjulpet mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte til selvmord. Hun skal snart skrive speciale og har valgt at skrive om selvmordsforebyggelse.
Billede af Mille
Mille mangler kolleger: Livslinien kan ikke besvare hvert andet opkald
Det er godt et år siden, at Livslinien oprettede en afdeling i Aarhus, og det skal derfor fejres i Klostergade, hvor tilbuddet, der hjælper selvmordstruede, har hjemme. Ifølge Livslinien blev afdelingen i Aarhus åbnet for at skaffe flere frivillige rådgivere.
Billede af Sophie
Psykolog og forsker Sophie Merrild Juul: “Min tid som frivillig på Livslinien har givet mig redskaber til at tale om selvmordstanker med mine patienter”
Sophie Juul er ph.d. og postdoc-forsker på Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstadens Psykiatri og Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet. Under sin uddannelse var hun frivillig rådgiver på Livslinien.
Billede af flyvende måger på blå himmel
Psykolog på krisecenter Cecilie Fabricius: “At tale et menneske ind i livet igen, slår mig som det mest meningsfulde”
Tidligere telefonrådgiver på Livslinien, Cecilie Fabricius, er psykolog på et kvindekrisecenter i Vestsjælland. Hun har hver dag psykologsamtaler med sårbare kvinder, og fortæller, hvordan hun henter erfaring fra Livslinien, hvis en kvinde giver udtryk for at have selvmordstanker.
Postbox 1157 - 1010 København K - 3332 1119
Følg os
  • Grafik med facebook ikon
  • Grafik med instagram ikon
  • Grafik med linkedin ikon