Sløret billede af person ved skærm

Selvhjælpsprogrammet SOS -Livsliniens selvhjælpsprogram

Selvhjælpsprogrammet 'Selvhjælp Online Mod Selvmordstanker', SOS, er for alle over 18 år, der har selvmordstanker og som ønsker at få nogle nye strategier til at håndtere selvmordstankerne på.

Selvhjælpsprogram

Selvhjælpsprogrammet består af 6 moduler, der hver tager en uge af gennemføre. Hvert modul er inddelt i et teoriafsnit, en ugeopgave og en række øvelser. Du kan gå igennem selvhjælpsprogrammet i dit eget tempo, og hver uge vil et nyt modul blive åbnet for dig.

Et stort dansk studie har undersøgt effekten af selvhjælpsprogrammet, og resultaterne viste at programmet effektivt kunne reducere selvmordstanker, bekymringer og følelser af håbløshed.

Sådan tilgår du programmet

Du tilgår programmet fra denne side.

Akut brug for hjælp

Selvhjælpsprogrammet er ikke egnet hvis du har akut brug for hjælp, da der ikke er rådgivere tilknyttet programmet. Er du akut selvmordstruet, skal du kontakte 1-1-2 eller egen læge/lægevagten, eller du kan kontakte Livsliniens telefon- eller chatrådgivning. Telefonrådgivningen har åben hver dag kl. 11-05. Chatten har åben mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.

Brugerprofil på Selvhjælpsprogrammet SOS

For at bruge selvhjælpsprogrammet skal du oprette dig ved hjælp af din e-mailadresse og en selvvalgt adgangskode. Du kan inde i selvhjælpsprogrammet altid ændre din adgangskode.

Du har også mulighed for at slette din brugerprofil, hvis du ikke længere ønsker at bruge selvhjælpsprogrammet. Du vil nu ikke længere have adgang til selvhjælpsprogrammet, og alt i din profil slettes.

Hvis du ikke har brugt selvhjælpsprogrammet indenfor de seneste 12 måneder, vil din brugerprofil automatisk blive slettet. Du vil dog altid kunne oprette dig igen.

Livsliniens persondatapolitik

Formålet med Livsliniens persondatapolitik er at dokumentere at vi overholder den gældende lovgivning. Det betyder, at du som bruger af Livsliniens rådgivningstilbud kan vide dig sikker i forhold til dine rettigheder og anvendelsen af dine personlige oplysninger.

På Livsliniens tilbyder vi rådgivning for at hjælpe dig og du bestemmer selv hvilke oplysninger du vil dele med os, når vi er i kontakt med dig. Vi kan ikke se det telefonnummer, du ringer fra, og vi kan ikke se din e-mailadresse eller din computers IP-nummer, når vi er i kontakt med dig under en rådgivningssamtale. Du vil være anonym når du arbejder med Selvhjælpsprogrammet SOS, og vi vil ikke have adgang til din e-mailadresse eller din computers IP-nummer.

Alle ansatte og frivillige på Livslinien har tavshedspligt, og dine oplysninger bliver derfor holdt fortroligt.

Du kan læse Livsliniens persondatapolitik her.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på livslinien@livslinien.dk eller telefonnummer 3332 1119, hvis der er noget du er usikker på eller i tvivl om i forhold til at søge rådgivning hos os.