Berørt af selvmord

Er du efterladt til selvmord står du givetvis i en turbulent og sårbar periode, hvor det kan være svært at finde mening med ret meget. Du kan være opfyldt af en masse modsatrettede følelser. Ud over sorgen og tabet oplever du måske at føle opgiventhed, vrede, skyld eller noget fjerde. Det er helt naturligt at have alle mulige slags følelser i din situation, og samtidig kan det være uoverskueligt at føle så meget på en gang. Hvis folk i din nærhed måske har vanskeligt ved at tale om et emne som selvmord, kan du yderligere opleve at blive afvist midt i din sorg, og det kan give en følelse af at være alene. Men du er ikke alene.

Vi på Livslinien vil gerne hjælpe dig med at øge omsorg for dig selv, så meningsløsheden ikke rodfæster sig. Vi ved, at det hjælper at tale med nogen om det, og vi er klar til at tale med dig. Du kan kontakte os og få rådgivning på 70 201 201, på Livsliniens chat eller på www.skrivdet.dk.

Hvis du vil læse mere om det at være efterladt til selvmord så klik her 

Hvis du vil læse mere om det at være pårørende til selvmord så klik her 

Du kan læse forskellige efterladtes egne historie om, hvordan de har oplevet at være berørt af selvmord ved at trykke på billederne.

Læs efterladtes historier

Jan Magnussen

Det er så uvirkeligt, når man får det at vide, og man kan ikke få det til at passe sammen i hovedet.

Pernille Aalund

Det som slog mig allermest var, hvor dybt rystet jeg blev.

Saseline Sørensen

Saselines bror tog sit eget liv. Det har krævet massiv refleksion.

Stig Elling

Hvis han ville dø, så var der ingen, der kunne få ham fra det.

Stine Bosse

Hvordan kunne hun forestille sig det. At jeg skulle kunne klare det?