Bliv frivillig rådgiver og gør en forskel

Som rådgiver på Livslinien får du mulighed for at gøre en forskel for mennesker, der står i en svær livssituation. Det kræver at du vil give af din tid, faglighed og opmærksomhed. Til gengæld kan du engagere dig i et meningsfuldt arbejde, og være med til at give mennesker i krise nyt håb og mulighed for at genvinde noget af det livsmod, som de kan have svært ved at finde.

Du vil opnå praktisk erfaring med arbejdet som rådgiver og blive en del af et engageret og tværfagligt miljø med andre rådgivere. De fleste med en faglig baggrund indenfor det social- og sundhedsfaglige eller humanistiske område.

På Livslinien yder vi anonym rådgivning. Vi har en Telefonrådgivning, en Netrådgivning og en Chatrådgivning. Du kan vælge, om du vil rådgive skriftligt som Net- og Chatrådgiver eller mundtligt på Telefonrådgivningen. Målgruppen for rådgivningen er:

  • Mennesker med selvmordstanker
  • Mennesker i krise
  • Pårørende
  • Efterladte

Livslinien besvarer årligt omkring 17.000 henvendelser. En vigtig opgave Livslinien kun kan varetage i kraft af vores ca. 200 frivillige, og som kræver ansvarsfuldhed og et stort engagement.

Trivsel på Livslinien

Vi har stort fokus på vores frivilliges trivsel og at skabe nogle gode rammer. De opstår blandt andet gennem et fagligt udviklende miljø, hvor du sammen med de andre frivillige kan fordybe dig i de faglige aspekter omkring rådgivning, tilegne dig nye værktøjer og ny viden. De faglige dimensioner sikrer vi bl.a. gennem en solid grunduddannelse til nye frivillige, mulighed for at deltage ved temaaftener og kurser om fagligt relevante emner, og regelmæssig supervision. Dette kan du læse mere om her.

Det forventer vi

Vi forventer et stærkt engagement fra din side, og at du er indstillet på at investere gennemsnitligt 3 timer om ugen i arbejdet på Livslinien. Det svarer til ca. 2,5 vagter om måneden, supervision cirka hver 6. uge og holdmøder.

Livsliniens frivillige

Som ny frivillig rådgiver på Livslinien vil du blive inviteret ind i en gruppe på omkring 200 frivillige rådgivere, som er delt ind i 12 selvstyrende hold. Aldersmæssigt er der stor spredning. Vi har rådgivere fra først i 20'erne til sidst i 70'erne. Fælles for dem alle er, at de er dygtige, engagerede mennesker, som har valgt at investere deres tid og ressourcer som frivillige på Livslinien. En indsats som er grundlaget for, at der, hver eneste dag året rundt, sidder rådgivere klar til at besvare henvendelser fra mennesker med selvmordstanker eller i krise, samt deres pårørende og efterladte.

Der er et stærkt fagligt og socialt fællesskab blandt Livsliniens frivillige. Det skyldes blandt andet det fælles faglige engagement, som styrkes gennem holdstrukturen, uddannelse, kurser, temaaftener og supervision. Det skyldes også den fælles lyst til at ville hjælpe og gøre en forskel for mennesker, der har brug for det. Tilsammen udgør det et stærkt kit.

For at udføre det spændende, udfordrende og meningsfulde arbejde som rådgiver, er det vigtigt, at man er god til at reflektere og rumme et andet menneskes følelser og oplevelser uden at haste videre til løsningsforslag og handleplaner. De følgende citater fra frivillige rådgivere på Livslinien giver et indblik i hvordan arbejdet er i praksis:

’Man skal turde tale om det, det handler om. Hvis folk ønsker at begå selvmord, så skal man spørge til det. Det skal gøres så konkret som muligt, for først set i det lys indser de fleste, hvad det i virkeligheden er, de er i færd med.’-Rådgiver på Livslinien

’Det er vigtigt at lytte til hvad der bliver sagt, og blive ved med at få folk til at forklare, hvad de egentligt føler. De færreste har brug for en liste med 25 masseproducerede gode råd til, hvordan de skal løse et problem eller komme videre med deres liv. De kan sagtens selv finde løsningen, hvis jeg giver dem plads til det.’- Rådgiver på Livslinien

'Jeg arbejder tæt sammen med andre frivillige kolleger, som inspirerer og udfordrer mig og dermed giver mig nye vinkler og perspektiver i mit arbejde som frivillig og som menneske i al almindelighed.' - Rådgiver på Livslinien

Du kan også se denne korte film som handler specifikt om arbejdet som Netrådgiver, men er generelt interessant for dig som overvejer arbejdet som frivillig rådgiver på Livslinien.

Mere information

Lyder det som et miljø for dig, og kan du nikke genkendende til ovenstående egenskaber, kan du læse mere om, hvordan du bliver frivillig Telefonrådgiver eller Net- og Chatrådgiver i vores informationsmateriale.

Du er også velkommen til at kontakte Livsliniens sekretariat, hvis du har yderligere spørgsmål. Ring 3332 1119 alle hverdage klokken 10-16.

 

 

Hvis du vil vide mere

Vil du vide mere, kan du downloade Livsliniens informationsmateriale, der fortæller mere om arbejdet som
frivillig rådgiver.

At tale om selvmord

'Man skal turde tale om det, det handler om. Det skal gøres så konkret som muligt, for først i det lys indser de fleste, hvad det i virkeligheden er, de er i færd med.'

Frivillig på Livslinien