70 201 201

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-04. 

Når du ringer

Når du ringer til Livslinien på 70 201 201, er du anonym. Rådgiveren præsenterer sig ved fornavn.

Nogle mennesker ringer til Livslinien én gang og oplever at det er nok. Andre har brug for at ringe til os flere gange gennem en svær periode i deres liv. Hvis du ringer til os flere gange, vil du komme til at tale med forskellige rådgivere.

En rådgivende samtale

Rådgiveren hjælper dig med at få sat ord på din problematik og med at give dig nogle konstruktive redskaber til, hvordan du kan håndtere den. Det kan være tanker om selvmord eller andre svære omstændigheder i dit liv. Har du svært ved at få fortalt, hvad der er årsagen til, at du har ringet eller er ked af det, hjælper rådgiveren dig ved at stille nogle spørgsmål.

Rådgiverne

Vi kræver, at vore rådgivere har en relevant faglig uddannelse indenfor eksempelvis sundhedsfag, humanistiske eller sociale fag. Fælles for alle Livsliniens frivillige rådgivere er, at de har tid og lyst til at hjælpe andre. Vi prioriterer kvalitet i rådgivning højt, og derfor modtager alle frivillige et uddannelsesforløb, inden de begynder at rådgive.

Viderehenvisning eller behandling

Livslinien yder rådgivning og ikke behandling. Hvis du har så alvorlige selvmordstanker, at rådgivning ikke er tilstrækkeligt eller andre problematikker, der er behandlingskrævende, vil vi tale med dig om, hvilke andre tilbud der bedst muligt kan hjælpe dig i den situation, du er i.